Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Baseboll-EM: Sverige slutade på en femte plats

Sveriges basebollherrar slutade på en femte plats i Baseboll-EM 2010. Tyskland besegrade Sverige i den avslutande matchen i slutspelsrundan med 8-0 och tog därmed bronsmedalj i hemma-EM.

Grekland kom fyra efter att ha besegrat Frankrike med 14-5.

På söndag eftermiddag spelas EM-finalen mellan Italien och Holland i Stuttgart.

Sveriges förbundskapten Dennis Cook var stor i nederlagets stund:

– Det tyska laget spelade mycket bra. Bra pitching och viktiga slag med två brända, de förtjänade segern och bronsmedaljen i EM.

Inför lördagens matcher hade faktiskt Sverige chans på en finalplats, men det skulle förutsätta att Italien förlorade mot Holland. Nu när Italien besegrade Holland och säkrade en finalplats, kom matchen mot Tyskland att gälla en bronsmedalj.

Men tyskarna var fokuserade inför publiken i Stuttgart och skickade fram exproffset Tim Henkenjohann på kullen. I den andra inningen tog Tyskland ledningen, efter att Sverige släppt ut en löpare på en error med två brända kunde Tyskland utnyttja läget och ta ledningen. Situationen upprepade sig i tredje inningen och Tyskland hade så långt en ledning med 2-0.

I den sjätte inningen öppnade Tyskland upp en ledning till 6-0 och återigen var det skakig defensiv av Sverige som låg bakom de tyska poängen. Tre errors och en balk resulterade i fyra poäng för tyskarna som sedan kunde defilera hem inför hemmapubliken till seger med 8-0.

Rickard Leander startade för Sverige och gick 5 innings. Joakim Claesson följde upp med en inning i relief innan Nick Soubiea avslutade matchen för Sverige.

Sverige slutade femma i EM, detta efter att Grekland besegrat Frankrike och gått förbi Sverige i slutställningen tack vare segern i det inbördes mötet.

Men en femteplats i Baseboll-EM är ett steg framåt jämfört med EM 2007 och tre steg fram jämfört med EM 2005 och ett fullt godkänt facit för Dennis Cooks manskap.

För kommentarer från landslagsledningen i Tyskland hänvisar vi till överledare Ulf Steinvall, +4915251870004

Aktuellt spelprogram, resultat och livescoring finns på CEB:s resultatwebb för turneringen.

Källa: Svenska Baseboll och Softboll Förbundet.