Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ytterligare en festivalarrangör ger upp – Orhalladagarna ställs in

På grund av otillräcklig biljettförsäljning har Kulturevent Sverige AB som för fjärde året skulle arrangera Orhalladagarna i Hälsingland, tvingats ställa in den kommande festivalhelgen och kommer inom kort försätta bolaget i konkurs.

Anledningen till den uppkomna situationen är att biljettförsäljningen till årets Orhallafestival inte alls har nått upp till en acceptabel nivå så att vi kan garantera våra leverantörer ersättning för deras medverkan varvid vi inte har möjliget att fullfölja arrangemanget. Att ställa in årets festival har varit ett väldigt tungt beslut att ta. Men det är det mest ansvarsfulla vi kan göra i det här läget. Vi ställer inte in för att vi vill, utan för att vi måste.

De biljettköpare som har köpt sina biljetter med kreditkort bör vända sig till den bank som ställt ut kortet för ev. återbetalning (via reklamation) ska kunna ske. För mer information om detta, läs gärna ”Så får du tillbaka festivalpengarna” http://di.se/Artiklar/2010/7/21/211057/Hultsfred/. Övriga ärenden kommer att handhas av bolagets konkursförvaltare som utses inom kort. Mer information om detta finns även på vår hemsida; www.orhalla.se.

Jag vill tacka alla de som någon gång har besökt Orhalladagarna samt alla de som varit med och arbetat för att Orhalla ska leva vidare. Jag önskar verkligen att utfallet hade blivit annorlunda men tyvärr har jag inte kunnat påverka försäljningen av våra biljetter. Jag är uppriktigt sagt ledsen och förtvivlad över den uppkomna situationen och kan inte annat än beklaga det som har skett.

Vänliga hälsnignar
Kajsa Lönn
VD för Kulturevent Sverige AB och arrangör för Orhalla – Hälsinglands flytande kulturscen

Orhalla – Hälsinglands flytande kulturscen är en 150 kvm stor flotte som flyter på älven Ljusnan. Under Orhalladagarna som äger rum den första helgen i augusti förankras flotten utanför Orbadens vackra standstrand i Orbaden, Vallsta som ligger mitt emellan Bollnäs och Järvsö.

Syftet med Orhalla är att bjuda på något utöver det vanliga. Föreställ dig en ljummen sommarkväll med de blånande bergen i bakgrunden och en spegelblank vattenyta som reflekterar solnedgångens sprakande färgspel. Lägg till vacker musik, en fantastisk stämning samt god mat & dryck. Vi lovar att Orhalla ger minnen för livet! Orhalladagarna går av stapeln under 3-4 dagar och arrangeras av Kulturevent Sverige AB.

Källa: Mynewsdesk.