Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Första svenska cannabisbolaget ska lansera världens första cannabissnus och behöver anställa 400 medarbetare

Cannisblad. Foto: United States Fish and Wildlife Service
Foto: United States Fish and Wildlife Service

Aureum Pharma AB -det första Svenska cannabisbolaget. Odling Medicin Forskning. – erfarna cannabisarbetare sökes, minst 400 medarbetare kommer behövas inom två år. Aureum Pharma håller nu på, som först i världen, med att ta fram ett cannabisläkemedel som i beredningsform är liknande vanligt hederligt portionssnus. Buccalkudden -Auresacculin®

Det svenska läkemedelsbolaget Aureum Pharma ska nu börja tillverka och lansera världens första cannabisläkemedel i en beredningsform av ”snus” buccalkudden -Auresacculin® med en hög halt av THC (tetrahydrocannabinol).

Det är en avancerad process att ta fram ett snabbt, långverkande, effektivt och säkert sätt att leverera de aktiva substanserna i ett cannabinol-molekylärt läkemedel. Genom en teoretisk förstudie har Aureum Pharma sett att buccal administration av ett cannabisläkemedel, i beredningsformen buccalkudde, kan ge ett mycket smart och effektivt cannabispreparat.

Forsknings och utvecklingsarbetet med -Auresacculin® fortgår och beräknas färdigt inom 6–8 månader. Sedan återstår tid för kandidatens registreringsprocedur hos Läkemedelsverket. Läkemedlet kommer att finnas i flera olika styrkor och sammansättningar av cannabinoider.

Man ska även intruducera två andra preparat (Aurenelin® peroral kapsel och Aureteèn® tegranulat) med cannabinoider som aktiva substanser, Dessa ska finnas på den svenska marknaden på licensförskrivning, och det redan i år.

I egna odlingsanlägningar, bland annat i Grekland så ska man driva upp och skörda specifik strain av hampaväxten Cannabis Sativa L +0,2% Thc, för att sedan i Sverige sköta tillverkning av medicinska cannabispreparat. Läkemedlen ska finnas tillgängliga på den svenska och europeiska marknaden, på recept och licensförskrivning.

Med anledning av ”växtvärk” så har man nu startat en omfattande rekryteringskampanj, både nybörjare och erfarna cannabisarbetare sökes till odling i Grekland. I Sverige är sökandet inriktat på akademiska kompetenser i första hand, inom två år kommer det behövas minst 400 medarbetare.

Aureum Pharma har nyligen varit i kontakt med samtliga kanadensiska cannabisdirektörer som under de senaste veckorna fått sparken. ” -Vi har erbjudit dom toppjobb här hos oss i Sverige” säger bolagets talesperson Toni Holm Lovén.

Källa: Aureum Pharma