Svenska Tennisförbundet inleder samarbete med Hjärt-Lungfonden

Foto:  e paesaggi
Foto: e paesaggi

Hjärt-Lungfonden inleder ett tvåårigt samarbete med Svenska Tennisförbundet. Tennis är en motionsform som passar såväl gammal som ung och omkring 350 000 – 400 000 personer utövar tennis mer eller mindre regelbundet i Sverige. I Sverige finns över 400 tennisklubbar som ska bidra till att öka insamlingen och utdelningen till hjärt-lungforskningen.

– Hjärt-kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i Sverige i dag och omkring 2 miljoner svenskar är drabbade. Att motionera regelbundet och hålla sig i form leder till ett långt och friskt liv. Forskning har visat att tennis är en bra motionsform för ett längre liv och vi är glada för att kunna inleda ett samarbete som både bidrar till mer forskning och fysisk aktivitet, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare på Hjärt-Lungfonden.

Svenska Tennisförbundet och Hjärt-Lungfonden startar nu en insamling där hela tennissverige går samman för att samla in pengar till forskning för ett längre och friskare liv. Samarbete är tvåårigt och målet är att klubbar över hela Sverige ska bidra till att samla in 500 000 kronor till forskningen. Samarbetet går under namnet Tennishjärta.

– Tillsammans med Hjärt-Lungfonden synliggör vi både tennis som sport och dess fördelar. Samtidigt kommer de pengar vi tillsammans med tennissverige samlar in till Hjärt-Lungfonden till användning för forskning för att fler ska få ett långt och friskt liv, säger Svenska Tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö.

Inom ramen för samarbetet uppmanas alla landets tennisklubbar att starta sina egna insamlingar till forskningen.

Källa: Hjärt-Lungfonden