Niklas Ekstedt och Henrik Ennart visar att den lyckliga maten är grön i ny bok

Stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart. Foto: Bookmark förlag
Stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart. Foto: Bookmark förlag

Efter de enorma framgångarna med HAPPY FOOD och HAPPY FOOD 2.0 fortsätter nu stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart den populära Happy Food-serien som gjort succé i flera länder.

Idag släpps Happy Food Green: Om hur grön mat gör livet bättre. Boken är fylld med 50 aptitretande recept och djupdyker i revolutionerande forskningsresultat om växtfokuserad kost.

I det ständigt växande utbudet av köttfria produkter och vegoalternativ är det lätt att gå vilse och inte veta vad som faktiskt är bäst för både kropp och klimat. I Happy Food Green besvaras frågan om hur vi på bästa vis kan leva ett mer växtbaserat liv.

– Folk är mer medvetna än någonsin förut och det finns många anledningar att vilja leva ett grönare och nyttigare liv. Med rätt kunskap kan en grön kostomställning ge en mängd olika positiva effekter, både för individen och samhället. Detta vill vi uppmärksamma och hjälpa till med i Happy Food Green, säger författaren Henrik Ennart.

Bakom boken står stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennart. Tillsammans med fotografen David Loftus har de skapat en bok som lyfter gröna råvaror och deras roll för vår hälsa, utan att tappa bort smaken.

– Den viktigaste ingrediensen till ett hälsosamt och långt liv är en varierad diet som faktiskt är hållbar över tid. I Happy Food Green har vi sett till att fylla sidorna med recept som man kan återvända till alla dagar i veckan, säger Niklas Ekstedt.

Happy Food Green: Om hur grön mat gör livet bättre är Niklas Ekstedts och Henrik Ennarts fjärde gemensamma bok.

Källa: Bookmark Förlag