Konstpaus för AFA Fastigheters årliga konstauktion

Inget är som vanligt i år. Det gäller även AFA Fastigheters årliga konstauktion på Business Arena till förmån för Stockholms Stadsmissions värdefulla arbete för en mänskligare stad.

Som en av Stockholms större fastighetsägare vill AFA Fastigheter vara med och bidra till en tryggare och mänskligare stad för alla. Därför har AFA Fastigheter sedan länge valt att gå in som partnerföretag och stödja Stockholms Stadsmission. Under tre år har fastighetsägaren dessutom anordnat en konstauktion till förmån för Stockholms Stadsmission under fastighetsmässan Business Arena Stockholm. Totalt har auktionerna inbringat ett extra bidrag på över 350 000 kronor.

– 2020 är året då inget är sig likt. Därför har vi tagit konstpaus till 2021, säger Lars Edberg, chef för Förvaltning på AFA Fastigheter, som poängterar att behovet av pengar dock är extra stort på grund av den rådande pandemin.

Linda Nyqvist är ansvarig för partnerföretag på Stockholms Stadsmission. Hon säger att företagsstöd är oerhört viktigt för deras verksamhet. Organisationen är till stor del insamlingsfinansierad och är beroende av gåvor från privatpersoner, stiftelser och företag.

– Det känns fint att vi har långsiktiga samarbetspartners som AFA Fastigheter. Vi är tacksamma för varenda extra krona som kommer in i verksamheten. Jag hoppas på att både företag och privatpersoner kan tänka sig att ge oss en gåva i år, även om de denna gång inte budar på konst. Just nu pågår en pandemi som drabbar alla, men de som drabbas hårdast är människor som redan lever i utsatthet, avslutar Linda.

Källa: AFA Försäkring