Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Musikprofilen Ella Petersson blir kanalansvarig för Sveriges Radio P2

Ella Petersson. Fotograf: Jean Baptiste Béranger
Ella Petersson. Fotograf: Jean Baptiste Béranger

Ella Petersson blir ansvarig för P2:s musik- och språkutbud. Ella kommer senast från tjänsten som Musikredaktör på SVT där hon utöver utbuds- och projektansvar för klassisk musik dessutom varit programledare för Kulturstudion och Kontrapunkt. Ella Petersson ersätter Elle-Kari Höjeberg som går i pension.

– P2 är den viktigaste plattformen för klassisk musik idag och navet för Sveriges Radios utbud på olika språk. I Ella får vi en trygg publicist med djup musikkunskap och många spännande idéer. Jag är övertygad om att hon tillsammans med alla duktiga medarbetare kommer fortsätta utveckla P2 mot nya höjder, säger Cajsa Lindberg, biträdande programdirektör med ansvar för utbudet.

Ella Petersson kommer senast från SVT där hon varit Musikredaktör med ansvar för det klassiska konsertutbudet och musikdokumentärerna samt arbetat som projektledare och producent. Hon är också programledare för Kulturstudion och Kulturfrågan Kontrapunkt. Innan åren på SVT arbetade hon ett decennium med Sveriges Radio och producerade allt ifrån Kulturnyheter i P1 till egna operaprogram i P2.

– Jag håller radiomediet väldigt kärt och kan tacka P2 för både min musikaliska fostran och för en stor del av min tidigare arbetslivserfarenhet. Att nu få chansen att arbeta med ett musik- och språkutbud utbud i så stora volymer på världens finaste institution är ett drömjobb. P2 är ju såväl arkivskatt som avantgarde och med hjärtat hela tiden på rätt ställe – dvs kvar i musiklyssnarnas tjänst, säger Ella Petersson.

Ella Petersson börjar på Sveriges Radio 1 juni och efterträder Elle-Kari Höjeberg som går i pension.

Källa: SR P2