Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Lansering av nya boken ”Behovet av en ny förståelse”

Foto:Blenda Förlag.

Välkommen till lanseringen av boken ”Behovet av en ny förståelse. Ansvaret för miljön, klimatet och det globala utrymmet”. Boken är skriven av diplomat Göran Bäckstrand, kemisten Kåre Olsson och professor emeritus Emin Tengström.

Tid: Kl 16-18 den 12 augusti 2010
Plats: Humanitetens hus, Drottningtorget 8, Malmö

Författarna berättar om boken ca 16.20.
Det kommer att finnas möjligheter för intervjuer och fotografering.
Boken kommer att finnas tillgänglig och Blenda förlag bjuder på dryck med tilltugg.

Om boken: Författarna har i boken utgått från klimathotet och dess eventuella effekter på människan och Jorden – men de närmar sig hotet ur ett nytt perspektiv. Klimatfrågan beskrivs här som en del av ett större problemkomplex.

Den globala medelklassen ses som en nyckelgrupp för framtiden. Författarna visar att ny och bättre teknik inte räcker, utan den måste kombineras med livsstilsförändringar.
Det behövs en mer realistisk bild av världen och människan, menar man. Först av allt krävs det genomgripande förändringar av hur vi alla tänker kring människans tillvaro på Jorden – helt enkelt en ny existensförståelse.
Om författarna:
• Göran Bäckstrand har en bakgrund som diplomat på Utrikesdepartementet, Sekretariatet för framtidsstudier och Röda Korset i Stockholm och Genève.
• Kåre Olsson är organisk kemist och har under många år ansvarat för kursen Resursbevarande försörjning vid Folkhögskolan i Mora.
• Emin Tengström är Sveriges första professor i humanekologi vid Göteborgs universitet samt författare.
Mer om boken och författarna finns på www.blendaforlag.se.
Det finns ett provkapitel att läsa på http://blendaforlag.se/provlas.html

Bakom Blenda förlag finns Karin Lilja och Kristian Olsson Lilja. Vi ger ut de böcker som vi själva vill läsa, och som vi tycker är viktiga.

Hittills har vi gett ut två böcker: ”Redaktör – en överlevnadsguide” av Åsa Uhlin och ”Behovet av en ny förståelse” av Göran Bäckstrand, Kåre Olsson och Emin Tengström

Källa: Mynewsdesk