Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Påsken på GöteborgsOperan: magiska gäster i pratshowen Spotlight och åttahändig pianokonsert

 

Varför är man fem år ensam i naturen? Kan kulturupplevelser forma om våra hjärnor? Och hur är det att som dansare möta en enda person som publik? Löparen och författaren Markus Torgeby, professor Gunnar Bjursell och dansaren Benjamin Behrends är tre av gästerna i det fjärde avsnittet av pratshowen Spotlight, som släpps på påskafton med temat “ögonblickets magi”. 

På påskafton, lördagen den 3 april, ägnas det fjärde avsnittet av GöteborgsOperans pratshow Spotlight åt det vi kan kalla ögonblickets magi. För många är påsken en tid av mirakel – men oavsett tro har nog alla människor befunnit sig i situationer eller miljöer som förändrat oss. Kanske i ett möte med en annan människa, genom en konstupplevelse eller i naturen.

Som vanligt bjuder samtalsgästerna på oväntade perspektiv: Löparen och författaren Markus Torgeby berättar om sina fem år ensam i en kåta i skogen. Professor emeritus Gunnar Bjursell beskriver hur kulturupplevelser omformar våra hjärnor. Benjamin Behrends, dansare i GöteborgsOperans Danskompani, och studenten Boel Lundgren delar med sig av upplevelsen av One on one, en unik dansföreställning där en enda dansare möter en enda åskådare (hela det första kritikerhyllade avsnittet kan ses på gofilm.se). Programledare är operasångaren Åke Zetterström.

Självklart blir det musik i vår pratshow: ”Du ska bli sedd” från musikalen Dear Evan Hansen framförs av musikalartisterna Jacob Andréas, Natasja Jean-Charles, Robin Lake, Michelle SjoLønne med Viktor Stener på piano. Vi hör också musik ur Haydns stråkkvartett “Jesu sju sista ord på korset”, tolkad av musikerna ØyvorVolle, Karin Berggren, Magnus Pehrsson och Frida Bromander.

  • SPOTLIGHT – ÖGONBLICKETS MAGI släpps på påskafton, lördag 3 april, på gofilm.se. Kan ses i efterhand. Ingen kostnad eller inlogg.

Källa: GöteborgsOperan