Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholm Equestrian Games avgjordes på grus

Foto: Joakim Holmberg.

I går avslutades Stockholm Equestrian Games. Tidigare regn gjorde att tävlingarna på gräs fick flyttas till grusbanan. Nu höjs röster på att helt övergå till grus.

– Gräs är ett omodernt underlag, säger Peter Gustavsson, med två hästar i tävlingen.

Peter Gustavsson, känd från Bonde söker fru, är ägare till två hästar på plats. Han tycker tävlingen är fantastiskt mycket bättre än den som hölls förra året men är kritisk till att den hålls på gräs.

– Gräs är ett omodernt underlag, säger han. Titta på Sydeuropa, där börjar de gå över till sand.

Peter Rosén är tävlingledare och han håller inte med.

– Jag är själv ryttare och enligt min mening finns det ingen sandbana som kan mäta sig med gräs. Visst, grus är lättare att sköta men de stora tävlingarna är på gräs.

Tävlingar flyttades
Nu när det regnar så mycket kan det dock bli problem, medhåller han. Blir det riktigt söndertrampat får man lägga på sand. Och flytta hinder till ny plats.

– För att spara på banan får man bara också göra högst fyra fel för att få fortsätta, säger Peter Rosén.

Tävlingarna fick dock flyttas till grusbanan K1 ändå. I finalen av H.M. Konungens Kanna segrade Niklas Arvidsson från Helsingborgs FRK. Tävlingen var ursprungligen en anrik militär vandringspokal men återuppstod 1999 för civila ryttare.

SM för Juniorer vanns av Karl Jakob Ingvarsson, Varbergs Ridklubb. Caroline Kamensky tog hem SM för Unga ryttare och i SM-finalen för Seniorer segrade Rigmor Arvidsson Maggi.