Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Semper återkallar Potatis och lax med örter från 1 år.

Semper återkallar barnmat på glasburk. Potatis och lax med örter från 1 år har fått uppdaterat recept, men har etiketterats med den tidigare innehållsförteckningen. På grund av att produkten har fel etikett och innehållsförteckningen saknar morötter och lök återkallas dessa förpackningar med bäst före datum 03-02-2023.

Semper kan konstatera en störning med fel etiketter för produkten; Potatis och lax med örter från 1 år med bäst-före datum 03-02-2023. Det har konstaterats att dessa förpackningar har fel innehållsdeklaration och etikett. Produkten innehåller icke-deklarerade morötter och lök.

Därför har Semper beslutat att återkalla samtliga produkter av Potatis och lax med örter från 1 år med bäst-före datum 03-02-2023.

Spårningen är gjord och återkallelse från berörda kunder är hanterad.

Semper bedömer att små barn som inte är vana vid morötter eller lök kan reagera på smak och innehåll. Vi återkallar då produktens innehåll inte stämmer överens med etiketten och därmed inte följer kvalitetskraven.

Semper beklagar det inträffade och ber konsumenter som köpt denna produkt att lämna tillbaka dem till butiken för att få pengarna tillbaka, alternativt kontakta Semper konsumentkontakt på telefon 020-62 20 00 eller skicka e-post: konsumentkontakt@semper.se.

Källa: Semper
Foto: Semper