Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Revypärlor från Falkenbergsrevyn

 

Favoriter från Falkenbergsrevyn bjuder på mängder av härliga godbitar från dem sju senaste årens föreställningar. Totalt blir det 90 minuter skratt, satir och musikaliskt sväng i en härlig blandning, i en kavalkad med klipp från över 75 revynummer.

– Vi har delat upp programmet i åtta olika block, med allt ifrån trender och mat till svensk politik och internationellt, för att visa bredden i revyskapandet. Det blir mycket global spaning som görs och det är lika naturligt för oss att skoja med Trump, Putin och Kim Jung Un som med Falcon Alkoholfri Arena, vegantrenden, åldrande piloter eller den segdragna regeringsbildningen. Det blir också fina hyllningsnummer till Robert Broberg, Sven-Erik Magnusson, Lill-Babs och Marie Fredriksson, berättar Magnus Wernersson, producent.

Det har varit ett kul och utmanande uppdrag för Magnus Wernersson att gå genom 200 revynummer för att plocka ut rappa och kärnfulla delar.

– Vi har lagt mycket energi på att jobba fram vad som verkligen är våra egna favoriter från de senaste årens revyer. Det har varit roligt och jag tycker att vi fått till två riktigt bra program. Normalt brukar vi visa nästan hela våra revyer men den här gången ville vi göra det lite annorlunda, avslutar producenten.

Programledare är revyartisterna Anna Carlsson och Andreas Sköld. Deras inslag spelades in i en folktom Falkenbergs Stadsteater, där det normalt sett under ett 70-tal föreställningar samlas 25-30.000 besökare. Falkenbergsrevyn har som många andra delar av nöjessverige tvingats till ett uppehåll under det gångna året. För första gången på 23 år blev det ingen revy i vintras utan säsongen flyttades fram. Men nu planeras det för en sommarrevy och sedan en stor återkomst med en ny revy till vintern.

SVT1 måndag 10 maj 2021 kl. 21.00 och i SVT Play kl. 02.00 samma dag: Favoriter från Falkenbergsrevyn

Källa: SVT

Bild: Falkenbergsrevyn 17/5 Foto: Bo Håkansson