Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Världens största kattevent hjälper hemlösa katter i Sverige

 

Det finns uppskattningsvis 100 000 hemlösa katter i Sverige. Många av dem tas om hand av landets alla katthem, som drivs ideellt. För att hjälpa fler hemlösa katter till ett nytt kärleksfullt liv arrangeras i helgen ett av världen största digitala kattevent, Agria Kattparad. Syftet med det digitala eventet är att samla in pengar till katthem för att stötta deras verksamhet för hemlösa katter.

Trycket på katthemmen är stort. Varje år tar de hand om tusentals hemlösa katter. Arbetet sker ideellt och behovet av stöd till kostnader som exempelvis kastrering, veterinärvård, kattmat, utrustning och avmaskningsmedel är stort, innan katterna hittar nya kärleksfulla hem.

En färsk Novusundersökning som Agria Djurförsäkring genomfört i Sverige visar att 4 av 10 katter kommer från omplacering eller köp från privatperson. Endast 4 av 10 katter är ID-registrerade. Trycket på de svenska katthemmen är med andra ord stort.

– Katthemmen gör ett enormt, ideellt arbete som är mycket värdefullt. Genom Kattparaden vill vi hjälpa dem att hjälpa fler hemlösa katter. I höstas deltog imponerande 12 088 katter i Kattparaden. Vi hoppas förstås att ännu fler katter deltar i årets kattparad, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur hos Agria Djurförsäkring.

Årets Kattparad, som genomförs i hela Norden, samt Storbritannien och Frankrike, sker digitalt och är enkelt och gratis att delta i. Man registrerar sig via webben, fotograferar eller filmar sin katt under helgen 29-30 maj och lägger upp bilden med taggningen #agriakattparad. För varje publicerad deltagande katt skänker Agria 10 kronor som sedan doneras till de 50 medverkande katthemmen i Sverige.

Så här går Agria Kattparad till:

  • Anmäl dig och din katt på agria.se. Det är gratis att delta i Kattparaden.
  • Uppmuntra din katt att ta en kort promenad/några steg inomhus eller utomhus någon gång under veckoslutet 29-30 maj och filma eller fotografera katten.
  • Dela din film eller bild på katten på sociala medier under #agriakattparad och skriv att du deltar i Agria kattparad.
  • Agria skänker 10 kronor per anmält ekipage. Pengarna går till de 50 katthem som är engagerade i kattparaden.

Var och när?
Datum: 29-30 maj 2021
Tid: När katten är sugen på att hitta på något
Plats: Inomhus eller utomhus – välj själv

Källa: Agria

Foto: jonsson from Göteborg, Sweden