Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Dramaten: Julkonsert med 30-årsjubilerande Romeo & Julia Kören

Romeo & Julia Kören bjuder traditionsenligt på ett musikaliskt julfirande på Dramatens stora scen. För femtonde året ger de liv i julmusiken med sina sceniska tolkningar. Tomtarna och nissarna får plats på scen men gör inte alltid som man tänkt sig. 

–Vi vill svepa in publiken i ett mjukt täcke av musik, kärlek, skratt och värme, säger körens ledare Benoît Malmberg.

Konserten ljuder av toner från medeltiden och renässansen och även julsånger från modern tid. Sångerna bär starka budskap och påminner om varför julen är en stor högtid. Romeo och Julia Kören har funnits sedan 1991 och julkonserten har spelats för utsålda hus på Dramaten sedan 2005.

Om Romeo & Julia Kören
Det var i Dramatens uppsättning av Romeo & Julia 1991 som fröet till Romeo & Julia Kören såddes. Gruppen fick ett eget liv efter produktionen och började ge egna konserter i Marmorfoajén. Sedan dess har Romeo & Julia Kören turnerat flitigt runt om i landet och besökt nästintill 40 länder med sina dramatiserade konserter. De har spelat på festivaler, Nobelfester, sjukhus, slott, konserthus, kyrkor, skolor, barnhem, gator och torg för att med musiken som länk möta människor och sprida glädje och medmänsklighet. Deras senaste uppsättning är jubileumskonserten Mascherata som spelats under hösten i Marmorfoajén på Dramaten. Musiken finns på Spotify.

Källa: Dramaten
Foto: Jan-Olav Wedin.