Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

DRACULA kommer till Åbo Svenska Teater

En smaskig och nervkittlande berättelse om den värsta av monster – och om vampyrer.
Åbo Svenska Teater sätter upp Dracula på Stora scenen hösten 2022.

Det finns dom bland oss som har en stark aura, en universell charm, en dragningskraft man inte kan motstå, de är helt enkelt oemotståndligt älskvärda. Dracula är sådan. Vad gör honom så intressant? Han kan för varje människa vara just det som hen behöver få. Hur är det möjligt? Nå, han har ju flera hundra års erfarenhet av att bemöta och hantera människor. Han är av en annan art än människoarten.

Vad händer om det uppstår en art som är starkare och smartare än vi människor och som använder oss som föda.

Frågan kan föra oss på den mest spännande resan, nämligen upptäcktsfärden in i oss själva.

Tänk om vi lite skulle vädra oss själva inombords? Revidera våra uppfattningar om hurudant det är att vara människa och individ? Vi tror att vi är enastående och mirakulösa och vi strävar på många sätt efter oändligt liv. Frågar man Dracula så kanske ett evigt liv ändå inte är det saliggörande.

Åbo Svenska Teaters nytolkning av den över 120 år gamla klassikern Dracula är en musikteaterföreställning med premiär i september 2022 på Stora scenen. Pjäsen är skriven och regisseras av Susanna Airaksinen (Jane Eyre på Åbo Svenska Teater 2018) och Kari Mäkiranta (Jane Eyre 2018 och När Farfar blev ett spöke 2020 samt Teatercafé 2021 på Åbo Svenska Teater). I det konstnärliga teamet ingår också scenograf Anders Karls, kostymdesigner Tuomas Lampinen, maskör Sabina Segerström samt ljusdesigner Antti Niitemaa.
Föreställningen textas på svenska och finska.

Vi smaskar i oss en bra berättelse, vi gottar oss med nykomponerad musik och vi kalasar på en smarrig ensemble.

Källa: Åbo Svenska Teater

Bild: Åbo Svenska Teater

Foto: Pette Rissanen