Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för dagsaktuellt drama på Helsingborgs stadsteater

Fattigfällan är en gripande historia med djup förankring i verkligheten, baserad på den Augustprisade romanen av Charlotta von Zweigbergk. Premiär på Lillan 23 april. 

Fattigfällan handlar om Beata som faller igenom alla skyddsnät när hon blir sjuk, trots att hon kommer från medelklassen, är utbildad och driver ett eget företag. I föreställningen får vi följa Beatas kamp med socialen och hennes strävan efter att försöka få en stunds trygghet för att orka bli frisk innan det är för sent. Beata är ett fiktivt exempel på alla de som farit illa när olyckan varit framme, men allt som händer henne i boken är baserat på verkliga händelser.

–Historien är så smärtsam att jag var tvungen att ta pauser när jag läste manus. Jag har aldrig tidigare jobbat med en text som är så rå och så krass. Den är verkligen pang på. Det är också textens styrka, säger säger skådespelaren Cecilia Borssén.

Läs hela intervju med regissören Malin Stenberg och skådespelaren Cecila Borssén här >

Fattigfällan
är en drabbande historia och en kusligt aktuell skildring av ett land där allt kyligare politiska vindar blåser och både sjukskrivningar och arbetslöshetssiffror skjutit i höjden det senaste året.

Pjäsen regisseras av Malin Stenberg som arbetat på teatrar och operahus som Folkteatern i Göteborg, Riksteatern, Dramaten och Folkoperan. Det är första gången hon jobbar för Helsingborgs stadsteater.

Spelas på Lillan
23 april till 12 maj 2022.

På scen
: Cecilia Borssén
Av: Charlotta von Zweigbergk
Dramatiserad av:
Marie Persson-Hedenius
Regi:
Malin Stenberg
Scenograf:
Yvonne Ericsson
Musik och ljuddesign:
Hans Appelqvist
Videodesign:
Thomas Romlöv (KubKub)
Ljusdesign:
Ernesto Mejia

Källa: Helsingborgs stadsteater

Foto: Emmalisa Pauly.