Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Volleyboll: Stark vändning av Sollentuna

I ett intensivt derby vände Sollentuna ett 0-2 underläge mot Södertelge för säsongen andra seger. 

Det var upplagt för en jämn match i volleybollens Elitserie när Sollentuna tog emot Södertelge för säsongen första derby. Och matchen skulle bli just så jämn som förväntat. Södertelge började starkast och tog en tidig ledning med 1:7 i först set innan Sollentuna kom in i matchen. Lagen följdes åt men med Södertelge i förarsätet, som tog första set med 24:26. 

Andra set fortsatte lika jämt och lagen följdes åt innan Södertelge vann även detta med 28:30. 

I tredje och fjärde set tappade Södertelge sitt spel samtidigt som Sollentuna såg starkare ut. Båda seten gick till Sollentuna, med 25:21 och 25:12. Femte och avgörande set blev jämnare med Sollentuna kunde hålla undan och vinna med 15:13. Därmed delade lagen också poängen; 2 till Sollentuna och 1 till Södertelge.  

Båda lagen ligger fortfarande på undre halvan i tabellen när 5 omgångar är spelade.  Härnäst väntar bortamatcher för båda lagen, Uppsala för Sollentuna och Södertelge åker till Falkenberg.

Foto: Thomas Persson