Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Operan: Nicolas Le Riches förordnande förlängs till 2025

Balettchef Nicolas Le Riche har tackat ja till att stanna ytterligare två år som konstnärlig chef för Kungliga Baletten. Det förlängda kontraktet sträcker sig fram till sommaren 2025.

»Jag ser fram emot att fortsätta arbeta med dansarna i Kungliga Baletten, vi har jobbat hårt och nått stora framgångar under de senaste åren trots pandemin. Tillsammans med ledningen kommer jag att jobba med att bygga nästa kapitel i danskompaniets historia«, säger Nicolas Le Riche.

»Nicolas har lett Kungliga Baletten till betydande publikframgångar och jag har ett förtroende för att han kommer att fortsätta göra det även under de kommande två åren. Parallellt med detta kommer det pågående utvecklingsarbetet inom baletten att fortsätta i syfte att säkerställa en långsiktig hållbar och framgångsrik organisation för alla medarbetare. Jag är glad över att Nicolas har valt att tacka ja till att stanna hos oss på Kungliga Operan ännu en tid«, säger vd Fredrik Lindgren.

Nicolas Le Riche tillträdde som konstnärlig chef för Kungliga Baletten 2017. Sedan dess har balettkompaniet, som nästa år firar 250 år, haft stor framgång med uppsättningar som Svansjön, Eskapist och verk av bland andra Mats Ek, Jiri Kylián, Ohad Naharín, George Balanchine, Angelin Preljocaj och Jiri Bubenichek. Det senaste beställningsverket Askungen i koreografi av Tamara Rojo, som blev vårens succé, har nypremiär den 2 december.

 

Källa och foto: Kungliga Operan