Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SM-guld till Alva Svennbeck för fjärde året i rad

De svenska mästerskapen i rytmisk gymnastik avgörs i Uppsala den 3-4 juni. Tävlingens första dag bestod av mångkamp och Alva Svennbeck från hemmaföreningen GCF Uppsala säkrade sitt fjärde raka SM-guld.

36 deltagande gymnaster från föreningar över hela Sverige stod redo att visa upp sina program när tävlingarna drog igång under lördagsförmiddagen. Tävlingsdagen bestod av tre kvalgrupper där gymnasterna fick visa upp två program var, de 12 bästa gick sedan vidare till finalomgången där de fick visa upp resterande två. Det blev till slut ett spännande avgörande om medaljerna där regerande mästarinnan Alva Svennbeck från hemmaföreningen GCF Uppsala lyckades behålla SM-guldet.

– Det känns jätteskönt. Jag tar examen näst vecka och har haft praktik under våren så det har varit tufft att kombinera det med träningen. Jag har haft tävlingar nästan varje helg så jag är glad att jag höll hela vägen och lyckades ta SM-guldet igen, säger Alva.

Alva slutade på poängen 102,400. Även resten av prispallen bestod också av Uppsalagymnaster och det blev en repris för förra årets medaljörer. Elina Sheremey visade att hon var där för att utmana om guldet och slutade inte långt efter Alva på silverplats med poängen 99,850. Brons gick till Emma Göransson med poängen 92,350.

SM i duo/trio avgjordes också under dagen. Tre par gjorde upp om medaljerna och guldet går i år till Kazandra Nordberg Wallenberg och Ida von Knorring från Nevis RGK. Hanna Stenhammar och Alice Rannström från GCF Uppsala slutade på silverplats och Tiara Nziza och Sofia Bergquist från Stråssa GF tog brons.

Källa: Svensk Gymnastik

Foto: Magnus Harrysson