Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sverige till final i Curling

 

Svenska lag Norberg är klara för curlingfinal i OS efter att ha spelat ut regerande världsmästarna Kina med 9-4. Svenskorna skall försöka försvara sitt guld från Turin mot hemmanationen Kanada som slog Schweiz med 6-5.
– Vi gick ut och körde över dom helt enkelt. Vi kände oss som en jäkla ångvält, säger Anna Le Moine till Sportbladet.

För ungefär fyra år sedan vann Lag Norberg OS-finalen mot Schweiz med 7-6. Vid midnatt mellan fredag och lördag står dem där igen, den här gången mot hemmanationen Kanada. Vägen till finalen har varit lite knackig då svenskorna spelat ojämnt, de förlorade bla. med 10-1 (!) mot dåvarande jumbon Ryssland. Sedan blev det förlust även mot Kanada med 7-3, så det finns en stor revansch lust hos Norberg och company. Under semifinalen spelade Sverige i alla fall stensäkert och knockade de regerande världsmästarna Kina med hela 9-4, och kontrollerade hela matchen väl. Kanadensorna hade större problem med Schweiz som vann till slut.  Schweiziskorna schabblade bort den sista stenen som  kvitterat matchen och därmed gått till extraomgången. Nu blir det alltså Kanada i finalen vars publik kommer göra allt de kan för att störa Sverige.