Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ymer bröt kvartsfinalen – Kecmanovic vidare till semifinal

Elias Ymer är ute ur BNP Paribas Nordic Open efter förlust mot Miomir Kecmanovic. Ymer, som var tydligt hämmad av en skada i första set, kom dock tillbaka starkt i det andra. Däremot höll det inte hela vägen utan svensken bröt matchen vid ställningen 3-2 i andra set. För Miomir Kecmanovic från Serbien innebär vinsten att han är klar för semifinal i BNPP Nordic Open. Resultatet skrevs 6-0, 3-2 till Kecmanovic.

Elias Ymer fick tidigt problem i matchen mot serben Kecmanovic och hamnade snabbt i underläge 0-3. Det var dock märkbart att en skada störde hans spel och kort därefter tvingades han ta en medicinsk time-out. Efter första set kom Elias Ymer tillbaka in i matchen och säkrade snabbt första game, samt 2-2 i inledningen av setet. Efter tappat servegame till 3-2 i Kecmanovic favör gav dock Elias upp matchen.

Redan på inbollningen kände jag att det inte var riktigt bra med ryggen. Men jag ville absolut gå ut och prova och ge det en chans. Jag försökte pusha mig själv så mycket som möjligt, för är det någonstans jag ska pusha så är det i Stockholm, säger Elias Ymer.

I dagens första kvartsfinal besegrade den unge kvalspelaren Pavel Kotov tredjeseedade Tallon Griekspoor i två raka set 7-6 (4), 6-2. Kotov har haft en fantastisk turnering där han inte bara avancerat från kvalspelet utan också slagit ut två seedade spelare på vägen fram till semifinal. Han lyser nu av självförtroende inför semifinalen där han ställs mot Miomir Kecmanovic.

I dubbelturneringen besegrade Yuki Bhambri och Julian Cash det finländska paret Harri Heliovaara och Patrik Niklas-Salminen med 6-1, 6-3.

Kvällens kvartsfinaler står mellan de båda fransmännen Gaël Monfils och Adrian Mannarino samt mellan Laslo Djere från Serbien och tjecken Tomas Machac.

Källa: BNP Paribas Nordic Open (tidigare Stockholm Open)

Bild: Elias Ymer i kvartsfinal i BNP Paribas Nordic Open. Foto: Alexander Scheuber