Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Helsingborgs stads miljöpris 2010

 

Foto: Wikimedia

Genom miljöpriset vill kommunfullmäktige i Helsingborg premiera och därmed uppmärksamma och stimulera miljöengagemanget bland stadens invånare, organisationer och företag.

Prissumman är på 25 000 kronor och kan delas ut till en eller flera enskilda personer som bor i kommunen, eller organisationer och företag som har sin verksamhet knuten till Helsingborg. Kravet är att man ska ha gjort särskilt förtjänstfulla insatser inom miljöområdet. Insatser som bidrar till genomförandet av stadens miljöprogram kommer att uppmärksammas särskilt.

– I Helsingborg har vi kommit väldigt långt på miljöområdet och 2009 blev vi utsedda till Sveriges bästa miljökommun. Att dela ut stadens miljöpris är ett sätt för oss att lyfta fram goda exempel och visa på förebilder i det arbetet. Vi hoppas att vi får in många nomineringar som kan inspirera fler till att samarbeta för en minskad miljöpåverkan, säger Lars Thunberg (KD), ordförande i miljönämnden, Helsingborgs stad.

Förra året var energi i fokus vid utnämningen av miljöpriset. Vinnare då var Ann-Cathrine Karlsson som arbetar målinriktat med miljöfrågor på Helsingborgs lasarett. Även Emotron AB fick ta emot priset för sina tekniska lösningar som optimerar driften och minskar energiförbrukningen med minst 20-50 procent.

Nomineringar till årets miljöpris kan lämnas av alla som bor eller verkar i Helsingborg. Förslagen tillsammans med en kort motivering och kontaktuppgifter skickas till miljönämnden, 251 89 Helsingborg, eller miljoforvaltningen@helsingborg.se. Sista datum för att lämna in nomineringar är den 19 april 2010.

Källa:  Helsingborg.se