Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Modemässan visade roligt skomode

Foto: Elisabeth Hansson.

Moderådet presenterade trenderna för nästa års vår- och sommarskor samt väskor häromdagen vid modemässan. Och väskor och skor i mängder kan man se på Sko och väskmässan i Nacka strand.

Flera teman har influerat de kommande kollektionerna av skor och väskor. Havet, romantik, nötta smutsiga jeans och hantverkstekniker är något vi får se i både skor och väskor nästa år.

Böljande former, snäckmönstret, fiskfjällstryck, allt med inspiration från havet kommer i både skor och väskor. För killar kommer ”fisknätet” i form av flätade och glesstickade detaljer på skor. Mansskon kommer också att få traktorsula och killar med korta mjuka boots, ofta med genomtryckta hålmönster på skaftet kommer vi att få se på stan nästa sommar. Grova kängor är en annan stil vi får se på män.

Foto: Elisabeth Hansson.

Diesels denimskor för killar följer trenden med nött jeanstyg och slarviga färgstänk. Denimskon kommer att kosta 1199 kronor i butik.
Hålmönster och en mix och match av remmar, nät och olika material kommer också på handväskor.

Roliga blandningar av prickigt och randigt i en och samma sko kommer för de som vågar! Kork både i väskor samt skor kommer starkt. Den klassiska ryggsäcken är tillbaka, gärna mjukt sandfärgad canvas med kontrasterande skinnremmar.

Foto: Elisabeth Hansson.

Kilklacksskon från Diesel ligger på 2299 kronor i butik nästa år. Den har inspirerats av hantverk och lapptäcksteknik och har samtidigt vågmönster, inspirerat av havet.

Årets platå och skyhöga klackar kommer att sjunka i höjd nästa år. Även den mjukt spetsiga tån med taxklack för dam är på återtåg. Bondromantiken hänger kvar i platta promenadskor för damer. Promenadskon bärs till klänning och mjukt nedhasade sockor.