Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Swedbank och längdlandslaget i nytt samarbete med fokus på framtidens idrott och finansiell hälsa

Swedbank och längdlandslaget ingår ett nytt samarbete. Ett partnerskap som får positiv inverkan på flera delar av Svenska Skidförbundets verksamhet, allt från längdlandslaget till den redan prisbelönta satsningen Alla på snö.

Swedbank har en lång tradition av att vara partner till det svenska föreningslivet och stöttar redan i dag flera organisationer som jobbar med barn och ungdomar. När Swedbank ingår ett nytt samarbete med längdverksamheten inom Svenska Skidförbundet är allt från landslaget till nästa generations skidåkare i fokus.

– Vi är otroligt tacksamma för att Swedbank vill vara med och stötta vår verksamhet och samtidigt glada för ringarna på vattnet som samarbetet får när det sprider sig till vår grenöverskridande satsning – Alla på snö. Det kommer bidra till att vi får bättre möjligheter att bli både fler och bättre på lång sikt, säger Lars Öberg, längdchef på Svenska Skidförbundet.

Swedbank kommer att få en viktig roll i att utbilda aktiva skidåkare i ekonomiskt ansvarstagande som ger dem förutsättningar att fatta beslut för en trygg ekonomisk framtid.

– Vi är både glada och stolta över det här samarbetet. Det handlar inte bara om att främja en aktiv och hälsosam livsstil, utan också bidra med vår kunskap om finansiell hälsa till våra unga talangfulla skidåkare, säger Erik Ljungberg, kommunikations- och hållbarhetsdirektör på Swedbank.

Samarbetet omfattar både utbildningsinitiativ och evenemang riktat till unga skidåkare och deras familjer men är samtidigt lika viktig för att längdlandslaget ska kunna fortsätta konkurrera om de ädlaste medaljerna i mästerskap i framtiden, fortsätter Öberg.

Genom det nya avtalet blir Swedbank även en av tre huvudpartners till Svenska Skidförbundets prisbelönta satsning, Alla på snö, som startade redan 2008. Där får barn från förskola upp till fjärdeklass samt gymnasieungdomar, även särskolor, möjlighet att uppleva rörelse som något positivt, utvecklas socialt och våga utmana sig själva genom olika aktiviteter – främst på snö.

Alla på Snö är ett fantastiskt initiativ som vi vill se spridas till fler skolor runt om i Sverige. Swedbank strävar efter att inspirera och stödja nästa generation idrottare och vill främja rörelse och aktivitet bland barn och unga i Sverige, avslutar Erik Ljungberg.

Samarbetet, som inleds i samband med världscuppremiären i Ruka, sträcker sig över fyra säsonger fram till och med VM i Falun 2027. Inledningsvis står världscuperna på hemmaplan i Östersund och Falun i fokus.

Källa: Swedbank

Foto: Calle Eklund/V-wolf