Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Så många kvinnor är missnöjda på Alla hjärtans dag

En ny undersökning från Countryside Hotels visar att hälften av svenska kvinnor blivit besvikna på sin partners uppvaktning på Alla hjärtans dag. För fler än var tredje kvinna har uppvaktningen varit så dålig att man inte berättat för omgivningen hur det egentligen var. Undersökningen ger också svar på vad svenska kvinnor ser som viktigast för en perfekt Alla hjärtans dag.

”Oavsett vad man tycker om Alla hjärtans dag så är det svårt att undvika pressen i offentligheten att uppvakta och bli uppvaktad och som undersökningen visar så är det långt ifrån alla som är nöjda, i alla fall om man frågar kvinnorna,” säger Anna Övergaard, Marknadschef på Countryside Hotels.

Var tredje håller fasaden utåt

Den nya undersökningen visar att 12 procent av svenska kvinnor ofta blir besvikna på sin partners uppvaktning på Alla hjärtans dag, medan 39 procent ibland blir besvikna. För fler än var tredje svensk kvinna, 35 procent, har uppvaktningen varit så dålig att man undvikit att berätta för andra om hur uppvaktningen varit.

”Kanske kan undersökningar likt detta hjälpa till att sänka förväntningarna på Alla hjärtans dag. När över hälften av kvinnorna i alla fall då och då blir besvikna behöver man kanske inte känna sig så ensam med sin halvvissna ros. Det kan vara gynnsamt att våga prata mer om det som inte blev perfekt, då undersökningen visar att fler än var tredje kvinna antingen skäms så pass mycket eller kanske vill skydda sin partner och håller upp en fasad kring hur dålig uppvaktningen egentligen var,” säger Anna Övergaard.

Detta vill svenska kvinnor ha på Alla hjärtans dag

För den som vill stärka chanserna att få en lyckad Alla hjärtans dag visar undersökningen vilka delar som bör ingå i ett uppskattat alla hjärtans dag-firande.

Topp 5 – Det vill svenska kvinnor helst ha på Alla hjärtans dag

  1. God mat och dryck
  2. Resa/övernattning på annan ort
  3. Romantik med partner
  4. Blommor från partner
  5. Överraskningsmoment

Undersökningen visar samtidigt att exempelvis smycken eller andra presenter kommer långt ner på listan över vad som är viktigast den dagen. Samma sak gäller med fysisk intimitet och chokladaskar.

”Det är inte alltid lätt att göra rätt, men undersökningen kan ge viss vägledning till den som behöver lite sista-minuten råd för att undvika att ens partner blir besviken och blir en del av framtida missnöjesstatistiken,” säger Anna Övergaard.

Källa: Countryside Hotels

Foto: Hennicke Hammar