Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mode och musik för miljön av Rickfors & Rickfors

Foto: Elisabeth Hansson.

När EvaLotta och Mikael Rickfors bjöd in till showroom och modevisning i Stockholm på torsdagen var det inte bara en fröjd för ögat. I samband med visningen av den ekologiskt vänliga kollektionen gavs det också uppskattad njutning för örat. Mikael Rickfors och Jonatan Stenson underhöll med musik ur bland annat senaste albumet Away again.

Tidigare har EvaLotta och Mikael tagit fram kläder för småbarn. När nu en kollektion för vuxna presenterades hade paret Rickfors har hämtat inspiration från USA. Där har man hunnit mycket längre i utveckling av ekomode. Naturmaterial som lin, bomull och bambu har använts och det är också naturen som har legat till grund för designen och färgval. Det var enkla stilrena snitt på kläderna, med små detaljer som kunde varieras. Kollektionen kommer inom kort att finnas på Rickfors hemsida.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Bland de variationsrika plagg som visades fanns en knälång kjol. Här en vit kjol med volang på snedslå över frampartiet buren med orange bikini. Som modellen demonstrerade så kunde kjolen även bäras med volangen på baksidan och då ha en slät framsida. Med en handvändning kan då kvinnan ändra stil med ett och samma plagg.

Herrkollektion var mycket avslappnad och stilren. Enkla naturvita byxor med en svart och vit t-shirt för killar visades. Modellen Michell kommenterade efter visningen att plaggen var sköna.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

När visningen avslutades uppmanade Mikael Rickfors oss alla att tänka ekologiskt. Det är tänkvärda ord för oss alla.