Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svenska världscuplaget i puckel kommer till Hammarbybacken på Europacupen fredag 23 februari

På torsdag och fredag är det Europacupen i Hammarbybacken. Förutom alla Europacupåkare kommer även det svenska världscuplaget. Efter en framgångsrik säsong på världscupen mellanlandar de i Hammarbybacken innan de avslutande världscuptävlingarna i Kazakstan och Italien.

Tävlingarna i Hammarbybacken är på både torsdagen och fredagen. På fredagen är alla svenska världscupåkare med och tävlar förutom Walter Wallberg som behöver förbereda sitt knä för den avslutande världscupsäsongen.

Världscuplaget
Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT
Emil Holmgren, Åre SLK
Filip Gravenfors, Åre SLK
Walter Wallberg, Åre SLK
Albin Holmgren, Åre SLK
Robin Olgård, Åre SLK
Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski Club

Det har gått mycket bra på världscupen den här säsongen. Filip Gravenfors ligger på en tredje plats i den totala världscupen, tätt följt av Walter Wallberg på en fjärde plats och Rasmus Stegfeldt på en femte plats. Allt avgörs nu på de tre avslutande världscuptävlingarna.

– Vi ser verkligen fram emot den här Europacupen. Intresset inför har varit minst sagt stort både från sponsorer och partners men också från allmänheten. När vi hade Europacupen i Hammarbybacken 2022 var det över 2000 människor i publiken, säger Robert Hansson som är Sportchef på Svenska skidförbundet för puckel.
– Vi kan nog vänta oss en ännu större tillströmning i år nu när hela vårt framgångsrika landslag är på plats och nu när sporten växer på det sätt som den gör, fortsätter han.

PROGRAM
Torsdag 22/2, 19.00 Parallellpuckel
Fredag 23/2, 19.00 Parallellpuckel (svenska världscuplaget är med)
Fredag 23/2, cirka 20.30 signering med världscuplaget

Källa: Svenska Skidförbundet

Foto: Svenska Skidförbundet