Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

15åriga Jonna Adlerteg tog hem barr-bronset i Ungdoms-OS i Singapore

Foto: Gymnastikförbundet

– Jonna är makalös, säger förbundskaptenen Agneta Göthberg. Nu är hon också historisk med dagens bronsmedalj i Ungdoms-OS i kvinnlig artistisk gymnastik. – Givetvis har tränarna en stor del i framgången, men mest betyder nog Jonnas egen vilja. Hon har bestämt sig för att bli en av världens bästa gymnaster och jobbar hårt för det. 15 år och på tredje plats i världen bland jämnåriga i denna gren.

– Jag vill ännu en gång understryka att detta bara är hennes fjärde stora internationella tävling. Att ha nerver att gå in inför stor internationell publik och koncentrerat köra igenom sitt program så säkert som hon gjort är oerhört bra, säger Agneta Göthberg. Jonnas poäng blev 13,55. Hon har en lägre svårighetsgrad i sina serier än silver- och guldmedaljörerna men hon gör väldigt få misstag och det belönas.

Tränaren Sebastian Melander säger per telefon från Singapore: – Det har varit en dröm för både Jonna och oss tränare att vi skulle lyckas. Nu har Jonna visat att det är möjligt – Sverige kan verkligen konkurrera på internationell nivå. Jonna har presterat allt hon kan nu – nästa steg blir att träna in högre svårigheter. Jonna är fortfarande junior (hon blir senior 2011).

Senast Sverige tog hem medaljer i kvinnlig artistisk gymnastik i en motsvarande internationell tävling var 1963 (Eva Rydell och Solveig Egman i EM).

I morgon söndag 22 augusti tävlar Jonna i grenfinal i bom och fristående.

Källa: Mynewsdesk.