Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ny Bok om Backabranden 1998 – ”Jag kommer sen” släpps 2/9

Den 2 september släpps en ny bok om Backabranden i Göteborg 1998. Foto: Wikimix

Boken ”Jag kommer sen” är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britt Söderbergs liv. Den där kylslagna oktobernatten 1998 när ingenting var som vanligt i centrala Göteborg, förlorar hon dottern Johanna och påbörjar den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv. Man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset och fram till en helt ny inriktning i livet.

Samtidigt gör boken en djupdykning i historien kring branden och den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmannen Gunnar Lindahl, chefsåklagare Ulf Norén, kommunens stödpersonal med Lars Lilled i spetsen, kommunens dåvarande starke man Göran Johansson, advokaten Thomas Bodström med flera. Ett 25-tal personer är intervjuade som underlag för boken.

Författaren Eva Wiklund är journalist med många års erfarenhet av kommunalt grävande. Detta är hennes andra bok. Boken ges ut av värmländska förlaget Norlén & Slottner.

Mingel och boksläpp blir det på Hotell Liseberg Heden torsdag den 2/9 klockan 15-18 (drop-in). Alla intervjupersoner i boken är inbjudna och media välkomnas. Anmäl gärna i förväg på mail: eva_wiklund@spray.se

Huvudpersonen Anne-Britt Söderberg bor idag i Spanien och jobbar där. Hon finns i Göteborg från och med fredag 27/8 och är tillgänglig för intervjuer fram till och med söndag 5/9. I samband med bokmässan 23-26/9 finns hon åter i Göteborg. Författaren Eva Wiklund bor i värmländska Kristinehamn, men växte upp och har rötterna kvar i en liten by i Hälsingland, utanför Hudiksvall. Författaren finns tillgänglig i Göteborg den 2/9 samt under bokmässan.

Provläsning av boken finns på facebook:

http://www.facebook.com/group.php?gid=146404145387367&v=info&ref=mf

Källa: Wikimix