Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Antikrundan besökte Steninge Slott utanför Sigtuna

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det var många glada och förväntansfulla människor som ville träffa antikkrundans experter på söndagen ute vid Steninge Slotts utanför Sigtuna. De hade installerat sig i den stora stenladan som ligger strax norr om slottet.
Riksbekanta Knut och Max gick omkring och spanade ivrigt på de fina och ibland underliga sakerna som fanns bland de väntande besökarna.

Det var folk mest från Sigtuna med omnejd men en och annan hade rest lite längre. Många ville få chansen att få sina saker bedömda, kanske få veta lite mera och självklart också få dem värderade.
Vi kan inte avslöja några summor men några saker var väl värda lite extra beundran. Det var en del mycket fina saker och en del mindre vackra kanske men nog så intressanta. Det blir alltid lite intressantare om det finns en historia om sakerna och deras ägare.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Det måste varit hundratals som kom förbi under dagen, några var välförsedda med campingstolar och fika då de fick vänta några timmar kanske innan det blev deras tur. Men de flesta verkade mycket nöjda ändå bara att komma dit. Kameramännen från SVT sprang efter experterna om vart annat eller så gjordes några mindre reportage om vissa speciella möbler och konstföremål.

Det var mycket konst så klart, både tavlor och skulpturer och en hel del keramik och smycken. Mekaniska leksaker, dockor och antika allmogemöbler i många olika skepnader så klart. Och en del udda föremål fanns ju såklart också. Knut och hans medarbetare brukar ju ibland hitta de mest underliga saker.
Det kommer säkert bli många glada och nöjda besökare även den här gången.
Resultatet får vi vänta tills i höst när programmet kommer visas.