Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

38-åring anhållen för skjutningar i Malmö

På lördagskvällen greps och anhölls en 38-årig man för skjutningarna i Malmö. Genombrottet i utredningen kom efter traditionellt polisarbete och tips från allmänheten.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord i ett fall och mordförsök i sju fall under tiden 10 oktober 2009 och 23 oktober 2010. Han nekar till anklagelserna. Utredningen inriktar sig nu på att hålla förhör med flera personer och teknisk undersökning bland annat av de vapen som tagits i beslag vid husrannsakan.

– Det är en man från Malmö som inte förekommer i våra register sedan tidigare och med såvitt vi vet svensk bakgrund, sa kommissarie Börje Sjöholm vid den välbesökta presskonferensen på söndagen.

Börje Sjöholm berättade om arbetet som ledde fram till gripandet av den nu misstänkte 38-åringen:

– Traditionellt polisarbete som började med tips från allmänheten. Det här fallet är långt ifrån löst, utredningsarbetet har precis börjat.

Chefsåklagare Solveig Wollstad som leder förundersökningen anser att det finns grund för den starkare misstankegraden men vill inte gå närmare in på detaljer. Senast på tisdag klockan 12 ska hon ta ställning till om mannen ska begäras häktad.

Källa: Polisen