Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

38-åringen häktades för mord

Vid tisdagens häktningsförhandling i Malmö tingsrätt häktades den 38-årige man som är misstänkt för mord och mordförsök gällande skjutningar i Malmö.

Mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för ett mord och fem mordförsök under perioden den 10 oktober 2009 till augusti 2010.

Vid 14.30-tiden samlades ett stort mediauppbåd i polishuset i Malmö i samband med den presskonferens som var planerad med anledning av den tidigare häktningsförhandlingen.

I panelen deltog chefsåklagare Solveig Wollstad, polisintendent Åsa Palmqvist, kommissarie Börje Sjöholm och kommissarie Dag Andersson. Chefsåklagaren inledde med att berätta att tingsrätten hade meddelat yppandeförbud i samband med häktningen vilket innebär att inget av det som avhandlades i samband med häktningen får yppas av någon av de närvarande och att meddelarfriheten gällande de delarna har upphört.

Presskonferensen präglades i övrigt av sparsamma svar på medias frågor när det gäller utredningsläget, provsvar från SKL och teknisk bevisning med mera.

Panelen vädjade speciellt till medias representanter om större respekt för den misstänktes anhöriga och för närstående och grannar till honom. I ett par fall har flera personer fått evakueras eller flyttas från sin bostad på grund av att journalister och representanter för media har trängt sig på och skrämt upp dem.

Källa: Polisen