Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Movion lanserar film i mobilen

Snart i mobil nära dig Foto: Wikimedia

Nu kan du se filmer och Tv-serier direkt i mobilen. Filmtjänsten som lanserats av Movion gör det möjligt att kunna se Tv serier och långfilmer direkt i mobilen.

Movion som i samarbete med några av de största filmdistributörer kan distribuera bra kvalitativt innehåll med möjligheten att kunna se detta på över 60 olika mobilmodeller från olika tillverkare som finns ute på marknaden. I nyare telefoner har man anpassat skärmen och ljudkortet för att total upplevelsen med film i mobilen skall vara enastående.

Piratkopiering öppnade för vår affärsidé. Movion koncentrerar sig på teknik och distribution av film på 3 skärms lösningar, PC, Handatorer, och Mobiltelefoner. När Pirate Bay åtalades insåg vi att det var dags att hitta nya kanaler för att distribuera film, som gynnar filmbolagen, distributörer samtidigt som det sker på användarnas villkor där vi inte tummar på laglig nedladdning. Dessutom så tillåter inte vårt DRM skydd att filen går att dela med andra mobiler då filen är krypterad.

– Vi borde kunna ta en  ledande position på marknaden nu när vi är först med plattformen i Sverige, dessutom att vi ständigt utvecklar borde göra oss ledande inom tekniken ett tag framåt; säger Arash Pendari, VD för Movion.

Movion är en B2B tjänst som låter sina kunder lansera produkten under eget namn.Tekniken licensierar vi ut till kunder som sedan själva väljer vad tjänsten skall heta hos dem.Filmerna kommer du att kunna nå hos din operatör lagom till jul genom deras web och mobil portaler. Movion har ett flertal kunder som själva kommer att marknadsföra tjänsten ihop med olika kampanjer.

Mobilen är idag mer av en underhållningsplattform med allt fler smartphones som har högre upplösning och längre livslängd, och vi vet att 98 % av de som äger en mobiltelefon bär den med sig i genomsnitt 14 timmar per dygn. Och vi spenderar över 3 timmar med telefonrelaterade aktiviteter. Vi vet också idag att det finns ett stort behov av fler plustjänster till operatörerna, musik och spelrelaterade tjänster är relativt mättat och operatörerna har svårt att värva nya kunder med likartade produkter.

Källa: Movion