Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Anastassia ”Nastja” Johansson avslutade med ny seger

Foto: Mynewsdesk.

Det blev återigen guld för SOL-flickornas Anastassia ”Nastja” Johansson när hon tog hem mångkampen på Svenska Cupen i Rytmisk Gymnastik i Jönköping. En mycket bra avslutning på sin sista tävling på juniornivå innan hon nu från januari tar steget upp i seniorklassen.

På lördagen avgjordes mångkampen. Nastja inledde stabilt med tunnband och fick där poängen 23,58. Därefter var det dags för boll och ett superfint program belönades med poängen 24,80!

I käglor blev den tyvärr en liten miss och poängen blev 23,58 medan dagens sista redskap, rep, trots några trassliga fång gav en bra poäng 24,98!

Totalt vann Nastja med poängen 96,93 före tvåan Isabella Losvik fån Halmstad som fick 95,49.

På söndagen var det grenfinaler. De 6 bästa gymnasterna från respektive gren från gårdagen tävlade och Nastja var kvalificerad till samtliga finaler. Både rep och tunnband var perfekta och belönades med toppsiffror, 25,30 respektive 25,58 och två guldmedaljer. I bollprogrammet blev det tyvärr en stor miss, men hon kunde ändå säkra silvermedaljen. I käglor blev det även där ett silver.

Totalt åkte Nastja hem med tre guld och två silver från sin sista tävling som junior, en klass som hon dominerat stort de senaste åren. Från 1 januari är det dags att möte nytt motstånd och att försöka slå sig in i den numer starka svenska toppen i seniorklassen.

Källa: Mynewsdesk.