Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Boxaren Mikaela Destiny Laurén går proffsmatch i USA

Den 3 april går Mikaela Destiny Laurén upp i boxningsringen för sin första proffsmatch  i USA. Hon möter Betsy Rowell i sin femte proffsmatch i karriären.  Laurén har vunnit sina fyra tidigare matcher som proffs, en på KO (Knock Out), resten på klara poäng. Det var efter ett träningsläger på anrika Gleason’s Gym i Brooklyn, New York City,  i januari 2010 som Mikaela träffade sin nya rådgivare, USA-promotor och matchmaker Don Ellbaum.

”Den här matchen har jag väntat länge på och jag har tränat stenhårt för den,” säger Laurén.  Hon tillägger, ”Proffsmatcher bestäms med väldigt kort  varsel, vilket gör att man alltid måste ligga på topp med träning och sparring.”

Lauréns match är del av en gala som går av stapeln i Norfolk, Virginia, i Scope Arena som rymmer 10 000 pesoner. Laurén går fyra ronder mot amrikanskan.  ICB Promotions står bakom arrangemanget.

Mikeala Laurén tävlar för BK Dalen i Stockholm och går sina matcher i welterweight. Hon tränas av Carlos Echegaray, BK Dalens chefstränare, som åker med till USA, liksom flera i Lauréns familj . Systern Jessica  kommer att vara ”rondflicka” under matchen.

”För mig kan det här bli mitt stora genombrott. Det öppnar upp dörrar för en internationell karriär. Och att få tävla i en sån stor arena inför en stor publik gör mig extremt taggad,” säger Mikaela Destiny Laurén.

Du kan även följa Mikeala Lauréns bloggande före och efter matchen. Mer info finns även på http://www.mikaelalauren.com och http://twitter.com/MikaelaLauren