Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

En mansperson anträffad död i Varbergs hamn

Varbergs hamn Foto: Wikimedia

Den person som vid 15.30-tiden på tisdagen anträffades död i Varbergs hamn är med största sannolikhet David Birgersson. Han försvann i början av februari i samband med en maskerad på en restaurang i Varberg.

På tisdagseftermiddagen anträffades en kropp i Varbergs hamn. Platsen spärrades omedelbart av och polispatrull på plats pratade med vittnen. Vid 16.30-tiden hade räddningstjänsten bärgat kroppen som därefter fördes av ambulans till bårhus på sjukhuset i Varberg.

Polisens tekniker har dokumenterat fyndplatsen samt tillsammans med läkare undersökt kroppen för identifiering. Av de spår som säkrats, har konstaterats att det med största sannolikhet är den sedan i början av februari försvunne David Birgersson som anträffats.

Varbergspolisen har under tisdagseftermiddagen och kvällen varit i kontakt med anhöriga. Vid Peder Skrivares skola där David Birgersson var elev, öppnades cafeterian där elever samlats för att få information och stöd.

Förundersökningsledaren vid närpolisen i Varberg har meddelat att kroppen kommer att obduceras för fastställande av dödsorsak. Innan detta skett kan Polisen inte utesluta att det ligger ett brott bakom försvinnandet.

Det var natten mellan torsdagen den 4 och fredagen den 5 februari som David Birgersson var på maskerad på nattklubben Oscars i centrala Varberg. David kom aldrig dit där han skulle sova. Ett stort sökande sattes in av Polisen då han under fredagen anmäldes försvunnen. Bilder från en övervakningskamera från Oscars visade när David lämnar nattklubben efter kl. 01.20. Där slutade spåren.

Källa: Polisen