Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Frihandelsavtalet mellan Israel och Indien nu i hamn

Försäljare i Kanyakumari i södra Indien Foto: Wikimedia

Frihandelsavtalet mellan Israel och Indien nu i hamn

Indien och Israel har skrivit under ett frihandelsavtal vilket förväntas att dramatiskt öka den växande handeln mellan länderna. Israel har sedan tidigare frihandelsavtal med USA, EU, Egypten, Jordanien och flera sydamerikanska länder.

Israels finansminister Yuval Steinitz underströk betydelsen av frihandelsavtalet genom att påpeka att Indien utgör en gigantisk marknad med enorm tillväxtspotential för israeliska företag. Det israeliska finansministeriet medgav att frihandelsavtalet också kommer öka inflödet av billiga indiska massproducerade produkter i Israel men betonade att fördelarna övervägde nackdelarna för den israeliska ekonomin. Den israeliska exporten till Indien uppgick under det tredje kvartalet 2010 till nära 1 miljard dollar.

Källa: Sionistiska Federationens nyhetsbrev ”Från den ljusa sidan” 12/2010

Svensk Israel-Information är en ideell förening vars syfte är att bidra till en mer balanserad bild av Israel i Sverige. Vi erbjuder ärlig och saklig information och håller en öppen dialog med media och politiker. Svensk Israel-Information är inte bundet till något politiskt parti i Israel eller i Sverige. Vi arbetar genom att delta i mediasammanhang som tidningar och TV, håller föredrag, ger ut ett nyhetsbrev varje vecka och anordnar seminarier och konferenser om Israel och Mellanöstern.