Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Disciplinär åtgärd för kränkande uttalande

Foto: Svenska Konståkningsförbundet

Styrelsen i Svenska Konståkningsförbundet har i dag fattat beslut om att tilldela Alexander Majorov en varning.

Varningen kommer med anledning av att Alexander Majorov igår gick ut på Facebook och uttryckte sitt missnöje, på ett kränkande sätt, över att han inte blev uttagen till EM.

– Jag har ringt Alexander och läst upp varningen för honom. Vi hade ett bra samtal. Han bad mig hälsa att han tackar styrelsen och landslagsledningen för att vi visat förståelse för hans besvikelse. Alexanders mening var aldrig att såra eller kränka någon. Han accepterar varningen och lovar att händelsen inte ska upprepas, säger Maria Meyer-Martins, ordförande för Svenska Konståkningsförbundet.

Förbundets varning:

”I samband med uttagningen till EM i konståkning har du den 20 december 2010 på Facebook uttalat dig om Svenska Konståkningsförbundet på ett kränkande sätt. Med anledning av detta har Svenska Konståkningsförbundets styrelse i dag fattat ett beslut om disciplinär åtgärd.

Styrelsen tilldelar Dig en varning då styrelsen finner att Ditt agerande är helt oacceptabelt. Ditt agerande går i strid med vår överenskommelse gällande god förebild och representant för svensk konståkning.

Vi vill erinra om att en varning innebär att Du kan riskera en hårdare disciplinär bestraffning om ett liknande beteende skulle upprepas i framtiden.”

Källa: Svenska Konståkningsförbundet