Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Linköpings ASS bästa simidrottsklubb för fjärde året i rad

Foto: Wikimedia

Linköpings Allmänna Simsällskap är inte bara 2010 års bästa simklubb. Även när samtliga vattenidrotter (simning, simhopp, konstsim, vattenpolo, OWS och Masters) räknas in kan Svenska Simförbundet meddela att LASS för fjärde året i rad är bäst!

Linköpings ASS samlade in hela 5 235 poäng före tvåan Helsingborgs S med 4 777 poäng och trean Väsby SS med 3 959 poäng. Sammanlagt var det 110 simklubbar som på något sätt hade fått ihop poäng.

LASS huvudtränare Mikael Holmertz är naturligtvis jätteglad:

– Det här visar att vår grundläggande inställning att inte enbart arbeta med elit utan även med simskolor och annan breddverksamhet är ett i längden vinnande koncept. Vi lägger därmed en mycket stabil grund baserad på glädje kring att vistas i vatten och att simma. Det är därför som vi nu fyra år i rad har blivit Sveriges bästa simidrottsklubb och vi har sedan 2002 aldrig kommit sämre än trea.

Sveriges samtliga simklubbar deltar under varje kalenderår i ”Sveriges bästa simidrottsklubb” genom att samla poäng vid svenska mästerskap i de olika disciplinerna och ålderklasserna.

Under 2010 vann LASS fyra av de sex svenska mästerskapen i simning; dvs man vann SM och JSM i både kort och lång bana. I SUM-SIM (Svenska ungdomsmästerskapen) kom man fyra i långbana och tvåa i kortbana.

– Vi är en klubb på stark frammarsch, under det senaste året har vi till exempel ökat medlemsantalet med cirka 12 procent, och är nu en bra bit över 3 000 medlemmar.

Källa: Linköpings Allmänna Simsällskap