Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Matilda Paulsson i Figaros Bröllop på Kungliga Operan

Foto: Miki Anagrius.

Den hyllade mezzo-sopranen Matilda Paulsson är tillbaka på Kungliga Operan i Stockholm. Den 20 januari har Figaros Bröllop nypremiär på den anrika scenen och Matilda spelar Cherubin.

– Cherubin är en skön typ att gestalta, säger Matilda. I den här uppsättningen är han underbart medveten om sina förälskelser och tar dem på STÖRSTA allvar. Inte nödvändigtvis överdrivet pojkaktigt, utan mera allmänmänskligt. Och att sjunga Mozart är som balsam för rösten!

När Matilda Paulsson gjorde sin debut på Kungliga Operan i Stockholm 2008 så var succén ett faktum. Publik och recensenter var lyriska och för många verkade det som om en stjärna på sånghimlen föddes där och då. Ändå tycker hon att hon nu, två år senare, är inne i den hittills mest betydelsefulla tiden för sin karriär.
– Rosenkavaljern på Stockholms Operan var det som satte igång hjulet, berättar Matilda. Den ledde till min tysklandsdebut, debuten på Det Kongelige i Köpenhamn, min första CD och flera roller här hemma. Men nu är jag i skedet att jag har sjungit på många stora scener och börjar bli tillbakabjuden. Det känns underbart, roligt och ansvarsfullt, på något sätt är det ett mer verkligt kvitto på mitt jobb än en bejublad debut.

Ur Beaumarchais förbjudna pjäs skapade Mozart och da Ponte operakonstens första psykologiska komedi, som eftervärlden ofta kallat ”operornas opera”. En explosion av mimetiska begär utlöses av att Figaro och Susanna ska gifta sig. Figaros Bröllop spelas på Kungliga Operan 20, 22, 15, 27 och 29 januari.

Källa: Una promotion.