Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Många möjligheter i samband med klartecknet för E4 Sundsvall

Foto: Bergslagfoto och montage Tyréns.

Sundsvalls kommun ser många möjligheter i och med det glädjande och efterlängtade beskedet som innebär att det är klart att starta bygget av projekt E4 Sundsvall.

– E4-projektet är oerhört viktigt för hela Sundsvallsregionen och det är fantastiskt kul att det första spadtaget nu verkligen känns inom räckhåll. Med tanke på att E4-satsningen – precis som alla andra stora infrastrukturprojekt i Sundsvall – är förankrade över parti- och blockgränser, så ser jag positivt på möjligheterna att även kommande projekt kan förverkligas, säger kommunstyrelsens ordförande Magnus Sjödin (M).

Beslutet som fattades vid regeringssammanträdet torsdag den 20 januari innebär att projektet kommer att kunna följa den satta tidsplanen.

– Regeringen klartecken i dag är mycket efterlängtat och innebär att en viktig pusselbit faller på plats ur stadsplaneringssynpunkt. Beslutet innebär att flera projekt för Sundsvalls fortsatta utveckling nu kan drivas vidare, säger Anneli Wikner, stadsbyggnadsdirektör, Sundsvalls kommun.

– Det är med stor glädje vi tar emot detta besked. Det här betyder att vi nu kan fokusera på framtida möjligheter för Sundsvall. Flera branscher kommer att kunna dra nytta av nya E4-Sundsvall och det finns mycket goda förutsättningar för Sundsvallsföretagen att ta del av detta, säger näringslivsutvecklare, Thomas Engholm, Sundsvalls kommun.

Projektet innebär en 20 kilometer ny lång motorvägssträckning med fem trafikplatser och 33 broar, där den över 30 meter höga bron över Sundsvallsfjärden blir Sveriges femte längsta vägbro.

Den nya E4-sträckningen byggs för bättre framkomlighet, trafiksäkerhet och miljö. Projektets ledord är ”En ny väg. 1000 nya möjligheter.”

2015 ska nya E4 Sundsvall vara klar att öppna för trafik.

Källa: Sundsvalls kommun.