Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

IRL-träff till havs tar digitala kontakter in i verkligheten

Foto: Wikimedia

Den 24 maj lämnar ett kryssningsfartyg fyllt av facebookvänner från hela landet Värtahamnen i Stockholm. Nina Jansdotter och Kenneth OE Sundin har organiserat det hela, som de hoppas ska leda till nya affärskontakter, vänskap och inspiration.

Båtresan, som varar i ett dygn, kommer förutom mingel och allmänt socialiserande att bjuda på små och stora matnyttiga workshops och föreläsningar på temat facebook.

– Jag är själv väldigt aktiv på nätet och har där kontakt med många inspirerande människor som jag gärna vill träffa och kanske inleda samarbeten med – men eftersom jag har nästan 5000 vänner är det svårt att finna tiden, säger Nina. Därför känns detta som en otroligt rolig lösning för att nätverka och knyta samman människor.

Nina och Kenneth hade varit vänner på Facebook i över ett år, men inte pratat särskilt mycket, innan Nina postade ett inlägg där hon efterlyste en eventplanerare, och Kenneth svarade.

– Jag har jobbat mycket med bland annat båtkonferenser och tyckt att det funkat fantastiskt bra, säger Kenneth. Det blir inte som en vanlig konferens där man knappt hinner umgås mer än ett snabbt hej i kaffekön, det är mer avspänt men ändå effektivt för att knyta kontakter.

Både Nina och Kenneth beskriver resan som en enorm träff för de breda vänskaps- och affärsnätverk som sys samman på Facebook.

– I alla kompiskretsar blir det ju någon som fixar, drar ihop människor och planerar fester, menar Kenneth. I det här fallet råkade det bli vi två!

– Skillnaden är ju att man främst bara är vänner över internet, fortsätter Nina. Det är en chans att träffa folk man kanske följt rätt länge på nätet, i verkligheten. Och när vi kommer hem igen blir det lättare att hålla kontakten – det blir inte det vanliga ”Vi hörs” som sedan rinner ut i sanden, eftersom man redan har en digital kontakt med varandra.

Men framför allt hoppas man att de drygt 1000 resenärerna ska ha trevligt och kunna kombinera nytta med nöje.

– Det vi hoppas att folk ska känna när de åker hem är att de haft fantastiskt roligt, samtidigt som de inspirerats, utökat sina nätverk och fått nya kontakter, avslutar Kenneth.

Källa: IRLevents.