Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Frölunda-Brynäs Torsdag 19:00

Foto: Wikimedia

Två matcher kvar, sedan väntar serieuppehåll. Och det är en väldig skillnad att gå till vila med en positiv trend jämfört med att behöva slicka såren. Det är 30 poäng kvar att spela om och det är givetvis önskvärt att Frölunda får med sig så många som möjligt.

Det är ingen hemlighet att det krävs fler mål för att Frölunda ska kunna vända trenden. Laget har spelat ganska bra, skapat en hel del chanser men inte fått till pricken över i. Stephan Lundh har varit inne på det tidigare, det gäller att våga vara den som tar skottet som avgör men hur lockar man fram det i spelarna?

-Alla som spelar på den här nivån har kommit hit på grund av sina kvalitéer och tack vare sin talang. För oss tränare gäller det att ta fram de bra sakerna som vi faktiskt gör i varje match och att få killarna att upprepa det de är bra på även om det inte fungerar varje gång. Det är inte kul att tappa pucken för att man vill våga göra det lilla extra men det är vår uppgift att få killarna att fortsätta med det som de är bra på. Det gäller att vi fortsätter att spela avslappnat och samtidigt inser att det är fler än vi som är i samma situation, säger Stephan Lundh.

En gammal klyscha säger att flyt är något man förtjänar och Stephan Lundh är inne på just det, att man skapar sin egen framgång.
– Det gäller för oss att skapa oss det där extra flytet. Det är viktigt att vi får bort alla negativa tankar och ser den positiva utmaningen som ligger framför oss. Väljer man att spela på den högsta nivån är det givetvis för att få spela de matcher som betyder lite extra. Det är de lite spetsiga matcherna man längtar till, säger han.

Och de som får chansen att spela den viktiga matchen mot Brynäs i morgon är samma lag som spelade mot Södertälje.
– Inga skador, inga förändringar, nu kör vi så det ryker, avslutar Stephan Lundh.

Källa: Mynewsdesk