Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Seger för Maharajah – imponerade stort igen

Foto: ATG

Det fanns bara en häst på banan när de 4125 meterna i Prix de Paris avgjordes på söndagen. Han är svensk och heter Maharajah. Det var stjärnhästens sista start under årets vinteräventyr i Frankrike och hans slutfacit är imponerande. Två förstapris, två andrapris och 585 000 euro i insprungna pengar.

Örjan Kihlström prickade starten bra i dagens lopp och när fältet hade radat upp sig efter några hundra meter satt han och Maharajah i tredje par utvändigt, som snart blev femte utvändigt.
Tempot var lågt och med dryga varvet kvar valde Kihlström att gå framåt och fick överta ledningen. Efter det fanns det bara en häst på banan.
Maharajah vann enkelt på tiden 1.15,7 och fick avsluta vistelsen i Frankrike som en vinnare.
– Det är en fantastisk häst. Vi hoppas på att komma tillbaka nästa år, men nu åker han hem och förbereds för den svenska sommarsäsongen, sa en nöjd Örjan Kihlström efter loppet.
Tränare Stefan Hultmans stjärnhäst har imponerat på alla under sin vistelse i Paris och siffrorna talar sitt tydliga språk:
1:a Prix de Belgique 60 000 euro
2:a Prix d’Amerique 250 000 euro
2:a Prix de France 100 000 euro
1:a Prix de Paris 175 000 euro

Maharajahs värsta motståndare under de senaste veckorna, franske Ready Cash, var inte med i söndagens lopp. Tvåa i Prix de Paris var förra årets Prix d’Amerique-vinnare Oyonnax.

Källa: ATG