Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Månadens poesi och tankar

 

Foto: Daniel Ekholm
Foto: Daniel Ekholm

Skratta och le medan tiden finns till

var glad medans rätten finns kvar

var lycklig medans du kan

ta vara på varje sekund du kan

Ödets hopp är endast en utopi

ty den finns där ändå så varför bry sig

som Carl von Linné skrev ” så som du lever så går det ”

Blott endast du styr hur du vill ha din framtid

Så skratta och le medan tiden finns till

var glad medan rätten finns kvar

var lycklig medans du kan

du är betydelsefull

du är unik så var lycklig medans du kan

Så håll dig på de lyckligas väg , du kan om du vill, du kan om du vill

du finns och jag finns, det kommer alltid vara så.

Vi är människor med samma tankar, men med olika masker och roller. Tar vi bort maskerna och rollerna så behöver vi alla samma sak – värme, kärlek och omtänksamhet.  Pratar vi från hjärtat, så får vi rätta avsikter, accepterar vi våra bra och dåliga sidor, så kan vi förstå oss själva bättre. Tänker vi med eftertänksamhet så att orden träffar vårat inre, så kan orden få förmyllas.  Lyssnar vi med eftertänksamhet så slipper vi stressa iväg och missa både oss själva och andra.

Handlingarna styr ditt medvetna, samtidigt styr handlingarna medvetandet. Rätt och fel,  ett ständigt kämpande mot polerna. Rätt mot dig eller rätt åt andra, vad är vad kan man undra. Ständig tankeverksamhet, våga våga, titta där en ny människa! Än sen då, det är vad det är.

Sånt är livet, människorna som kommer och går. Ett ständigt livsflöde, hur kommer de tankarna, kanske…se där! Han sitter och metar, se så lugnt han sitter, inga tankar har han, uppmärksam på omgivningen. Inga tankar, bara mannen och hans flöte, sånt är livet.

Poesi / tankar  Daniel Johannes Ekholm

Meditationsvägledare