Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Zebastian Modin blev Årets stjärnskott 2010 – Radiosportens nya pris för idrottare med funktionshinder

Zebastian Modin. Foto: Sveriges Radio.

Ikväll delade Radiosporten för första gången ut priset ”Årets stjärnskott” inom funktionshinderidrotten. Pristagare blev den 16-årige synskadade längdskidåkaren Zebastian Modin från Frösön, Jämtland.

– Zebastian Modin blir Årets stjärnskott 2010 tack vare sina fantastiska prestationer vid Paralympics i Vancouver 2010. Hans främsta insats var sprinten som blev en riktig skräll och belönades med ett brons. Modin var då bara 15 år och spelens yngste deltagare. Hans ledsagare Albin Ackerot ska också hyllas, säger Radiosportens expertkommentator Eric Lundin som delade ut priset.

Priset delades ut i samband med kvällens basketmatch i herrligan, Jämtland – Örebro i Östersund. Modin är ett stor fan av Jämtland basket och följer laget i vått och torrt.

Det är första gången någonsin som priset Årets stjärnskott delas ut. Det är en specialgjord plakett i plexiglas med blindskrift. Med priset följer också ett träningsstipendium på 10 000 kr.

Zebastian Modin var också nominerad till ”Årets idrottare med funktionshinder” vid årets Idrottsgala. Idag går han i skolan men satsar hårt på längdåkningen där det stora målet nu är Paralympics i Sotji 2014.

Källa: Sveriges Radio.