Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Bromma Blocks årets köpcentrum/galleria

Foto: KF Fastigheter

Bromma Blocks tog på tisdagskvällen hem titeln som årets köpcentrum/galleria på Retail Awards 2011 i Stockholms stadshus. Bromma Blocks och Hangar 3 – H3 gallerian invigdes i september 2010.

Juryns motivering löd:
”Årets vinnare är ett center som utmanat de traditionella galleriagångarna och skapat ett kvinnligt, sinnligt strosande rörelsemönster i kundstråken. Man har vågat hålla i sitt koncept genom hela projektet, både mot hyresgäster, entreprenörer och politiker. Resultatet är ett lyxigt center med både värme, själ och överraskningar.”

– Det känns mycket roligt och hedrande att vi fick det här priset. Vi har lagt ner mycket tid och engagemang på att skapa den perfekta gallerian. I det bästa geografiska läget med Sveriges starkaste köpkraft har vi skapat en handelplats där historiska, K-märkta byggnader integrerats med nytänkande arkitektur.  En stark kommersiell miljö med shopping som fyller alla behov, säger Bernt-Olof Gustavsson, VD för KF Fastigheter.

Ombyggnadsarbetet av Hangar 3 – H3 som ursprungligen uppfördes 1948 har pågått sedan 2008. Ombyggnaden av de övriga K-märkta flyghangarerna i Bromma har pågått etappvis sedan 1999. När H3 gallerian på Bromma Blocks slog upp portarna i september 2010 bytte handelsplatsen karaktär från renodlad volymhandelsplats till att nu även innefatta shopping i varuhusmiljö. Handelsplatsen har totalt 60 000 kvm handelsyta. H3 gallerian är på 25 000 kvm och volymhandeln är på 35 000 kvm.

Bromma Blocks är KF Fastigheters största satsning någonsin och den totala investeringen till dags dato landar runt 2 miljarder SEK.

Övriga nominerade var Liljeholmstorget och Sollentuna Centrum

Källa: Mynewsdesk