Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Emil Jönsson krossade norrmännen på upploppet och vann Slottsprinten 2011

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Vinnare av Slottssprinten för andra året i rad blev alltså Emil Jönsson som krossade motståndet på upploppet och lyckades hålla både tvåan Petter Northug och trean Ola VigenHattestad bakom sig. Damsegrare blev Petra Majdic från Slovenien.

Det var en underbart vacker vinterdag med nästan lite vårkänsla på gång. Solen värmde de närvarande vid Stockholm Slott som idag hade fler än ett kungligt besök på årets slottssprint tävling.I den månghövdade publiken fanns Prins Carl-Philip som i år tagit över som skidtävlingens beskyddare. Efter ett tag dök även kronprinsessan Victoria och Prins Daniel upp för att stödja de svenska åkarna. Det hjälpte tyvärr inte de svenska damerna som inte lyckades lika bra i år som herrarna.

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Damernas stora segrare var även hon världscupledare, Slovenskan Petra Majdic som var nästan lika glad som Emil verkar det som.
Tvåa hos damerna blev Norska Marit Bjoergen och trea Maiken Caspersen Falla. Ida Ingemarsdotter blev bästa svenska på en godkänd fjärdeplats.

Svenska Emil Jönsson regerade i spåret och krossade allt motstånd. Han vann med ren utklassning mot norska tvåan Petter Northug och trean Ola Vigen Hattestad. Jesper Modin hängde inte med på finalen ,fick ändå en fin fjärdeplats. Emil Jönssons egen fanclub har sen länge skött om det största publikstödet på slottsbacken.
Efter loppet kunde Emil inte låta bli ett litet äroåk förbi läktarna så publiken fick tillbaka lite kärlek från honom. Han var helt klart nöjd med sin insats och bättre avslutning kunde han inte få det på den avslutande finalen. Vilken kille han är Emil Jönsson ,Världcupvinnare 2011 och segrare igen av Slottssprinten 2011.
Prisutdelningen sköttes den här gången av kronprins Carl-Philip som verkade trivas på slottsbacken.