Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Världens främsta curlingdam VM-startar med nya laget

Anette Norberg Foto: Wikimedia

Så är det dags för världens mest framgångsrika curlingdam genom tiderna att göra internationell mästerskapsdebut med sitt nya lag. Damen är naturligtvis Anette Norberg, dubbel olympisk mästarinna, dubbel världsmästarinna och sjufaldig europamästarinna. Tillsammans med sina nya lagkamrater från Karlstad Cecilia ”Cissi” Östlund, Sara Carlsson och Lotta Lennartsson inleder Anette årets VM i Esbjerg i Danmark med ”tjuvstart” mot Norge redan på fredagskvällen.

De nya lagkompisarna är dock inga VM-debutanter. De spelade VM i Kanada ifjol så bra att det slutade med en fjärdeplats efter förlust i bronsmatchen mot just Kanada. När Anette Norbergs olympiska guldlag upplöstes i somras fick Anette erbjudandet från karlstadstjejerna om att skippa deras lag.
Platsen som Sveriges VM-lag säkrades första söndagen i februari efter finalseger i Sundsvall över Skellefteås europamästarinnor i Stina Viktorssons lag. VM i Esbjerg är nu första delmålet i nya lag Norbergs satsning mot OS i Sotji 2014.

För motståndet i Esbjerg väntar elva andra nationer. Efter VM-premiären mot Norge väntar i tur och ordning: Ryssland på lördag och Skottland på söndag. Måndag bjuder de asiatiska lagen Kina och Sydkorea på motståndet. På tisdag väntar värdnationen Danmark och regerande världsmästarinnorna från Tyskland. På onsdag Schweiz på morgonen och Kanada på kvällen och sista seriedagen torsdag är det spel mot Tjeckien och USA.

Efter seriespelet går det fyra främsta lagen till slutspel. I semifinal 1 möts serieettan och tvåan medan trean och fyra spelar kvartsfinal. Segraren i semi 1 går direkt till final medan förloraren möter segraren i kvartsfinalen i semifinal 2.

Eurosport bevakar VM damer med sändningar i både vanlig TV och web-TV, Eurosport Player. Så här ser sändningslistan ut för Sveriges matcher på Eurosport och Eurosport 2:

Källa: Svenska Curlingförbundet