Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Norges Marit Björgen och Petter Northug vann masstarterna i Falun

Foto: Joel Söderlund / Falufoto.

Lördagens massstart blev en stor norsk segerfest. Först var det damerna som fixade en dubbel med Marit Björgen, Norge, på första plats och Therese Johaug, Norge, på en tredje plats! Polska Justina Kowalczyk tog andraplatsen. Senare när herrarnas massstart avgjordes lyckades en norrman ta en ny seger. Omöjlige Petter Northug tog hem dagens tävling efter en batalj med överaskande starka Daniel Rickardsson som hängde med i toppen till en fin tredjeplats. Tvåa blev nu Giorgio Di Centa från italien.

På lördagen var det dags för massstart i World Cup Final 2011 i Falun. Det blev dubbelt norskt på pallen idag med Marit Björgen, Norge, på första plats på tiden 31:14.4 och Therese Johaug, Norge, på en tredje plats, på tiden 31:48.3. På andra plats kom Justina Kowalczyk, Polen, 25.1 sekunder efter Björgen. Bäste svenska blev Anna Haag på en sjätte plats, på tiden 32:05.5 och Charlotte Kalla hamnade på en nionde plats.

Petter Northug. Foto: Joel Söderlund / Falufoto.

I Herrarnas massstart var det Daniel Rickardsson som överraskade mest, inför fristilen var det bara tre i första klungan med Daniel, Sverige, Giorgio Di Centa, Italien och Petter Northug, Norge, i täten. Det var dom tre som skulle slåss om segern på 10km Klassisk + 10km Fristil. I Bakre klungan fanns Emil Jönsson, Anders Södergren, Dario Cologna och Lukas Bauer med flera som jagade tättrion, som lyckades hålla i från. Det blev Petter Northug som tog hem dagens tävling, på tiden 57:32.2. Daniel Rickardsson kom in som trea 10.2 sekunder efter Northug. Andra Platsen tog italienaren Giorgio Di Centa, på tiden 57:34.8. Näst bäste svensk blev Emil Jönsson på en sjunde plats.

Källa: Joel Söderlund / Falufoto.